Overige video's

Pasta met pikante pompoen en ricotta

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
1 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui, chilipepers en knoflook 2-3 minuten.
  2. Schep de pompoen erdoor en bak zachtjes 8-10 minuten.
  3. Kook intussen de pasta beetgaar. Giet af en vang wat van het kookvocht op.
  4. Schep de pasta met 2-3 eetlepels kookvocht en de helft van de peterselie door het pompoenmengsel.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel over diepe borden met een schep ricotta en de rest van de peterselie erop.

Bereidingstip

Vervang de chilipepers door 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes.

Neem hüttenkäse of roomkaas in plaats van ricotta.

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappen magazine 01-10-2019
De knoflook staat inmiddels in de ingrediëntenlijst: het gaat om 2 fijngehakte teentjes.
Harley Sxm 20-10-2016
In de beschrijving staat: 1. Verhit de olie en fruit hierin de ui, chilipepers en knoflook 2-3 minuten. Maar bij de ingredienten wordt geen knoflook genoemd.