Overige video's

Pasta met kip, citroen en salie
Pasta met kip, citroen en salie
(5)

Pasta met kip, citroen en salie

Op zoek naar een lekker recept met pasta en kip? Probeer deze pasta met kip, citroen en ricotta eens! De ideale pasta voordat je gaat sporten, deze pasta bevat namelijk veel eiwitten.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 735 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
5 g
Vezels 3 g
Zout 1,2 g

Bereiden

  1. Boen de schil van 1 citroen schoon en rasp de schil eraf. Pers de citroenen uit. Roer de pecorino door het citroensap. Snijd de salie fijn.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de helft van de salie met de kipreepjes. Bak de courgette de laatste 2 minuten mee. Voeg de citroenrasp, zout en peper toe.
  3. Kook de penne beetgaar en giet dan af. Verhit de overige olijfolie en bak hierin de salieblaadjes. Schep de pasta met het citroensap en de kaas door de kipreepjes. Serveer op warme borden. Verdeel de overige salie met een schep ricotta over de pasta.

Bereidingstip

Vervang de kipreepjes in dit recept door reepjes pancetta.

Neem tagliatelle in plaats van penne.

Voedingswaarde p.p.
Energie 735 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
5 g
Vezels 3 g
Zout 1,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Kyra 30-07-2021
Super lekker recept, alleen wat veel pasta. Wij hebben voor 2 personen 250 gram in totaal gebruikt in plaats van 500 gram.
Kyra
30-07-2021
Super lekker recept, alleen wat veel pasta. Wij hebben voor 2 personen 250 gram in totaal gebruikt in plaats van 500 gram.
Lees meer