Overige video's

Pasta met kerstomaat, ansjovis en tuinbonen

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
4 g

Bereiden

  1. Kook de tuinbonen, giet ze af en spoel er koud water over. Verwijder tussen duim en wijsvinger de velletjes van de tuinbonen (dubbeldoppen).
  2. Kook de pasta beetgaar en giet deze af. Verwarm 3 eetlepels olijfolie. Fruit hierin de knoflook, de bosui, de ansjovis en het citroenrasp.
  3. Schep de rest van de olie en de tomaten met de helft van de tijm erdoor en bak 3-4 minuten.
  4. Schep de pasta en de tuinbonen er luchtig door en verwarm even. Serveer de pasta bestrooid met de rest van de tijm.

Variatie

Schep de pasta en de tuinbonen er luchtig door en verwarm even. Serveer de pasta bestrooid met de rest van de tijm.

Wijnadvies

Muscadet doet het erg goed met ansjovis. Voor wie dat te droog vindt, is Jean Sablenay Sauvignon Blanc of Nava Real Rueda een heerlijk alternatief. Beide smaken namelijk ook heerlijk bij de tuinboontjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.