Overige video's

Pasta met broccoli, kip en krokant broodkruim
Pasta met broccoli, kip en krokant broodkruim
(11)

Pasta met broccoli, kip en krokant broodkruim

Kies eens vaker voor volkoren granen, zoals volkorenpasta. Zo krijg je elke dag in ieder geval voldoende vezels binnen en heb je bovendien minder snel weer trek. Deze pasta met broccoli en kip is gegarandeerd een succes aan tafel.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 950 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
5 g
Vezels 12 g
Zout 1,4 g

Bereiden

  1. Bak (afbak)brood eventueel af volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Verhit 2 eet­lepels olijfolie en bak hierin de kip 5­-7 minuten. Kook intussen de broccoli circa 5 minuten in water met zout en giet af. Rooster de pijnboom­ pitten licht in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  3. Maal het brood in een keuken­ machine tot kruim. Verhit de overige olijfolie en bak hierin het broodkruim met de helft van de knoflook krokant. Laat afkoelen en meng de helft van de kaas erdoor. Kook intussen de pasta beetgaar.
  4. Pureer de rest van de knoflook met de rest van de kaas, basilicumblaadjes, pijnboompitten en olijfolie extra vergine met een staafmixer tot een pesto.
  5. Giet de pasta af en schep de kip, broccoli, tomaatjes en een schep pesto erdoor. Bestrooi met krokant broodkruim en serveer de rest van de pesto apart erbij.
Voedingswaarde p.p.
Energie 950 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
5 g
Vezels 12 g
Zout 1,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.