Overige video's

Pasta met artisjok, ricotta en spek

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
15 g
Vezels 6 g
Zout 4,1 g

Bereiden

  1. Kook de pasta beetgaar.
  2. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
  3. Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de spekblokjes knapperig en goudbruin.
  4. Voeg de tijm, knoflook en uien toe en bak deze in circa 8 minuten zacht.
  5. Voeg een scheutje van het kookvocht, de artisjok en kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper.
  6. Roer de pasta door de saus en warm kort door.
  7. Verdeel de rucola en ricotta over de pasta.
  8. Verdeel de rucola en ricotta over de pasta.

Wijnadvies

Kies bij dit recept voor I am Pinot Grigio Rosé.

Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
15 g
Vezels 6 g
Zout 4,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Mirjam Top 30-01-2019
Zowel in de zomer lekker, als wanneer het wat kouder is. Voor de liefhebbers van het fris-zure van artisjokken (uit blik) een echte aanrader. Kies voor een goede kwaliteit ricotta en balk de spekjes goed uit, deze laatste zorgen voor de bite. Zout toevoegen is niet nodig, veel versgemalen zwarte peper is wel een goed idee.