Paasdiner

Paasdiner organiseren?

Nog op zoek naar het perfecte voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht voor Pasen? Om het je gemakkelijk te maken, hebben we alvast een compleet paasdiner samengesteld.

De beste paasdiner recepten

Extra fijn: je kunt de dag voor Pasen al veel voorbereidingen treffen! De preisoep kun je al helemaal maken. Alleen even weer opwarmen en garneren met preiringetjes. Ook de varkenshaasmedaillons en de bijbehorende saus kun je al bereiden. Warm het weer op, terwijl je ondertussen de wortelbolletjes en krieltjes kookt. En de parfait? Die zet je natuurlijk een dag van tevoren al in de vriezer!

Gourmetten met Pasen

Ook een goed idee: gourmetten met Pasen! Dat is vooral ideaal als de hele familie op bezoek komt. Je zit gezellig met z’n allen aan tafel en iedereen maakt zelf wat hij of zij lekker vindt. Vis, vlees, groente, sausjes – met onze tips en tricks maak je er een echte voorjaarsgourmet van. Daarmee zijn jullie wel een paar uurtjes onder de pannen! Veel plezier met het paasdiner!

Bekijk hieronder de lekkerste paasrecepten. Op zoek naar vegetarische paasrecepten of koolhydraatarme paasrecepten? Dan ben je hieronder ook aan het juiste adres! 

Gourmetten met Pasen

De laatste jaren is gourmetten met Pasen bijna net zo populair als met kerst. Houd wel rekening met de tijd van het jaar: in het voorjaar kun je beter kiezen voor wat lichtere smaken.

Zet dus lekker veel voorjaarsgroente op tafel, zoals peultjes, groene asperges en gehalveerde kropjes little gems. Ook een frisse salade erbij is een goed idee.

Zet ook veel vis klaar, want dat ligt minder zwaar op de maag dan vlees. En een luchtig omeletje is natuurlijk perfect voor de paasgourmet! Sluit af met kleine flensjes met vers fruit en een bolletje vanille-ijs.

Toveren in je pannetje? Klik hier voor alle gourmet recepten

Zelfgemaakte sausjes

Ook voor de sausjes geldt: ga voor frisse voorjaarssmaken! Deze sausjes zullen het goed doen bij je paasgourmet.

Je kunt deze sausjes een dag van tevoren al maken. Laat ze tot gebruik in de koelkast staan en zet ze niet te dicht bij het gourmetstel, want dan warmen ze te veel op.

Saus je erbij? Klik hier naar de sauzen

Praktische tips

  • Zet de kleinste gasten zo ver mogelijk bij het gourmetstel uit de buurt.
  • Verlengsnoer nodig? Tape deze vast aan de vloer, zodat niemand erover struikelt.
  • Giet wat olie in een klein flesje, bijvoorbeeld een reisverpakking voor shampoo die je kunt kopen bij de drogist. Zo kun je het beter doseren in de kleine pannetjes. Ook flensjesbeslag en geklutst ei kun je in zulke flesjes doen.
  • Ook op de bakplaat hoef je maar een klein beetje olie te gebruiken, want deze is meestal voorzien van een antiaanbaklaag.
  • Leg een speciale vork neer waar iedereen het rauwe vlees mee kan pakken.
  • Nare luchtjes verwijderen? Zet na afloop een pannetje azijn op het fornuis en laat even koken. Bij mooi weer kun je ook lekker buiten gourmetten.
Paasontbijt en -brunch

Een lekker begin van je paasdagen

Feestelijk beginnen
Paasborrel

Gezellig & ongedwongen

Feestelijke hapjes en drankj...
Paas high tea

Theeleuten in stijl

Zo maak je dat!
Pasen

Recepten, inspiratie, video's, tips & meer!

Bekijk hier de special