Overige video's

Parmezaan-shortbread met rozemarijn

12 gemiddeld tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 160 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
6 g
Hoofdingrediënten Parmezaanse kaas (338)

Voorbereiden

Mix de boter met de kaas in een keukenmachine tot een korrelig mengsel. Voeg de bloem, rozemarijn en peper toe en giet bijna al het ei erbij terwijl de machine draait. Houd een beetje ei over om de koekjes mee te bestrijken. Kneed het deeg tot een dikke rol en verpak in vershoudfolie. Laat het deeg in minimaal 1 uur stevig worden in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Snijd de rol in plakjes van circa 2 cm dik en leg ze op de bakplaat.
  3. Bestrijk met ei en bak de kaaskoekjes in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin. Serveer lauwwarm.

Bereidingstip

Druk voor het bakken met een vork ribbels in de koekjes voor een ambachtelijk effect.

Voedingswaarde p.p.
Energie 160 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
6 g
Hoofdingrediënten Parmezaanse kaas (338)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.