Overige video's

Parma’s met paprika-tomatensalade

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
11 g
Vezels 5 g
Zout 2 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg steeds 2 plakken parmaham kruislings op elkaar op het werkvlak. Leg in het midden van elk kruis een plak mozzarella en bestrooi deze met oregano en peper.
  2. Kneed het gehakt door met de gehaktkruiden en verdeel in 4 gelijke balletjes. Druk de balletjes met vochtige handen plat en leg ze op de mozzarella.
  3. Vouw de uiteinden van de ham stevig om de vulling heen en leg de bollen in de ovenschaal. Bak de parma's in de oven in circa 10 minuten gaar.
  4. Snijd intussen de uien, tomaten en paprika's in gelijke stukken en schud ze in een schaal om met de munt, olie en azijn.
  5. Breng deze salade op smaak met zout en peper. Serveer de parma's met paprika-tomatensalade. Lekker met focacciabrood.

Bereidingstip

Zorg bij dit recept ervoor dat je de bol stevig inpakt in de ham en leg met de naad naar beneden in de ovenschaal. Dan blijft alle gehaktvulling netjes in de bol.

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
11 g
Vezels 5 g
Zout 2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.