Overige video's

Parijse uiensoep

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
7 g
Hoofdingrediënten Brie (38)

Bereiden

  1. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uienringen en fijngehakte teentjes knoflook op een lage stand. Laat circa 10 minuten zachtjes smoren.
  2. Blus af met de wijn en kook iets in. Bestrooi met de bloem en roer goed. Laat 1 minuut garen. Giet de bouillon er al roerend in gedeelten bij en kook zachtjes circa 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en tijm.
  3. Verwarm de ovengrill en rooster het stokbrood kort onder de grill. Halveer het overgebleven teentje knoflook en wrijf het brood ermee in. Bestrijk het brood met de mosterd en leg de plakjes brie erop.
  4. Schep de soep in ovenvaste kommen. Leg het sneetje stokbrood erop en laat de kaas smelten onder de grill.

Variatie

Vervang gele uien door rode uien. Gebruik groentebouillon voor een vegetarische variant. In plaats van brie is geraspte gruyère ook lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
7 g
Hoofdingrediënten Brie (38)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.