Overige video's

Parelhoen met garnalen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
5 g

Bereiden

  1. Bestrooi de parelhoenfilet met zout en peper. Maal de amandelen met de sherry, de knoflook, de chocolade, de cayennepeper en de helft van de peterselie tot een gladde massa. Zet dit apart.
  2. Verhit de olijfolie en bak hierin de parelhoenfilets rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Fruit de sjalotjes in het bakvet. Meng de tomatenblokjes, wijn en kippenbouillontablet erdoor en stoof zachtjes 5 minuten.
  4. Schep de amandelmassa erdoor en leg de parelhoenfilets in de saus. Laat ze hierin 8 minuten garen.
  5. Hak de rest van de peterselie. Schep de helft van de garnalen door de saus.
  6. Serveer de parelhoenfilets met de saus. Leg de rest van de garnalen bestrooid met peterselie op het vlees.
  7. Lekker met rijst met gebakken reepjes serranoham en diepvriestuinbonen.

Variatie

Vervang parelhoenfilet door kalkoenfilet of kipfilet. Voeg eventueel een klein scheutje room toe aan de saus. Combineer Hollandse garnalen met krabsticks (surimi).

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.