Overige video's

Paprikataartje met ricotta

4 gemiddeld lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
4 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Vet de taartvormpjes in en bekleed met het deeg. Prik de deegbodems in met een vork. Bestrooi met paneermeel.
  2. Verdeel de paprikareepjes over het deeg.
  3. Klop de eieren los met de ricotta, tijm, rozemarijn, zout en peper. Giet het ricottamengsel over de paprika.
  4. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar (35-40 minuten voor een grote taart).
  5. Meng de rucola met de olie, azijn, zout en peper. Serveer de taartjes met een pluk rucola erop.

Variatie

Vervang het deeg door filo- of bladerdeeg. Neem gemengde Italiaanse kruiden in plaats van tijm en rozemarijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.