Overige video's

Paprikasoep met rundvlees en rode wijn

Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
10 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten.
  2. Voeg het vlees toe en bak rondom lichtbruin.
  3. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1-2 minuten mee.
  4. Giet de wijn en bouillon erbij en laat de soep met het deksel op de pan 1,5-2 uur zachtjes koken tot het vlees zacht is.
  5. Voeg de laatste 15 minuten van de kooktijd de paprika en kruiden toe.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  7. Serveer met stokbrood, tapenade en kruidenkaas.

Bereidingstip

Vervang de tomatenpuree door 1 blik gepelde tomaten (met sap) en neem 1,2 l vleesbouillon.

Maak de soep iets pittiger en voeg 1 rode peper, zonder zaadjes en in stukjes, toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.