Overige video's

Paprikasoep met pestocrostini

Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
16 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de paprika toe en bak 5-6 minuten mee.
  2. Roer de tijm erdoor en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes circa 10 minuten.
  3. Verwarm de ovengrill.
  4. Bestrijk de broodrepen met de pesto en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  5. Zet het brood onder de grill tot de kaas licht gesmolten is.
  6. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de soep over 4 kommen. Schep 1 eetlepel crème fraîche erin en serveer met de pestocrostini.

Bereidingstip

Vervang de pesto door kruidenboter.

Snijd een (punt)paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en gril in de oven tot de randjes een beetje gaan blakeren. Leuk als garnering bij de soep.

Wijnadvies

Franse cabernet van Jean Sablenay, Spaanse Vega Libre of Chileense Que Mas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
16 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.