Overige video's

Paprika´s gevuld met rijst en gehakt

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd het kapje van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten en het zaad. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Bak het gehakt rul in de olijfolie. Breng het op smaak met zout. Roer het gesneden pepertje, de maïskorrels en dille of peterselie en de knoflook uit de knijper door het gehakt. Roer de gare rijst door het gehakt en vul de paprika's met dit mengsel.
  3. Giet in elke paprika een scheut gezeefde tomaten. Leg de kapjes op de paprika. Zet de paprika's rechtop in een vuurvaste schaal waar ze precies inpassen. In een te grote schaal vallen ze om. Bak de paprika's ongeveer 40 minuten in de oven.
  4. Eet bij dit gerecht een frisse groene salade.

Bereidingstip

Dit gerecht kan ook koud worden gegeten.

Zet een kom met zure room op tafel. Haal het kapje van de warme paprika en schep een beetje zure room op de vulling. Of schep in plaats van zure room een stukje geitenkaas op de gevulde paprika.

Worden paprika's gevuld, laat dan als het even kan, het kroontje met het steeltje eraan zitten. Dit is niet alleen steviger maar ziet er ook extra leuk uit. Stoof gevulde paprika's, bij voorkeur gaar in een bouillon of saus; dat komt de smaak ten goede.

Wijnadvies

Zo'n gevulde paprika vraagt om een Elzasser Pinot Blanc of een iets mildere witte wijn uit Rheinhessen (9-11ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.