Overige video's

Paprika's gevuld met couscous

Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 96 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Vezels 10 g
Zout 0,5 g
Print

Bereiden

  1. Snijd aan de bovenkant de kapjes van de paprika's als deksels. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje of spitse lepel.
  2. Zet de paprika's naast elkaar in een schaal en verwarm ze in de magnetron afgedekt 2 minuten op 800 watt. Laat daarna afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de couscous in een kom en giet er 350 ml kokend water over. Laat afgedekt 5 minuten wellen, totdat het water is opgenomen. Roer af en toe om.
  4. Rooster de pijnboompitten licht in een droge, hete koekenpan. Roer ze met de rozijnen, een scheut groentebouillon, de kikkererwten en koriander door de couscous.
  5. Vul de paprika's met het couscousmengsel en zet ze met de kapjes erop naast elkaar in de ovenschaal. Zet ze onafgedekt 15-20 minuten in het midden van de oven. Strijk eventueel een beetje olijfolie over de kapjes als ze te donker worden.

Bereidingstip

Lekker met een groene salade met tomaat en feta.

Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 96 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Vezels 10 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.