Overige video's

Paprika-omelet met ham en champignons

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
6 g

Bereiden

  1. Bak de paprikablokjes in een ruime koekenpan of hapjespan 5 minuten in 1 eetlepel olijfolie.
  2. Pers het teentje knoflook uit boven de paprikablokjes. Voeg de champignons toe en roerbak 5 minuten.
  3. Klop de eieren los met de melk of room. Voeg peper, zout en paprikapoeder toe.
  4. Roer de hamreepjes door het groentemengsel en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Giet de losgeklopte eieren in de pan. Plaats er een deksel op en laat de omelet in 5 minuten zachtjes stollen.
  5. Laat de omelet op een warme schaal glijden en strooi er peterselie over. Snijd het gerecht in punten en serveer die warm.

Bereidingstip

Maak een vegetarische omelet door de ham te vervangen door miniblokjes kaas of grofgeraspte kaas. Serveer het gerecht als hoofdgerecht met gebakken krieltjes en een tomatensalade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.