Overige video's

Pappardelle met gerookte zalm en romige wijnsaus

Zin in pasta met zalm? Ga dan eens voor dit recept: pappardelle (brede pastalinten) met gerookte zalm, kookroom en romige wijnsaus. Dit gerecht staat in 25 minuten op tafel en is superlekker!
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Vezels 3 g
Zout 1,7 g
Print

Voorbereiden

Verwarm de helft van de boter in een (saus)pan en fruit hierin de sjalot op een lage stand glazig. Giet de wijn en fond erbij en laat tot de helft inkoken. Voeg de kookroom toe en laat op een lage stand nog 2 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper en houd apart.

Bereiden

  1. Kook de pappardelle beetgaar. Verwarm intussen de saus weer op een lage stand.
  2. Giet de pasta af en laat goed uitlekken. Bewaar een half kopje van het kookwater. Schep de pasta terug in de pan en schep de rest van de boter, wat kookwater en de zalm erdoor.
  3. Serveer de pasta in grote diepe borden. Verdeel de roomsaus erover en garneer met basilicum.

Wijnadvies

Een vettig mondgevoel vraagt een wijn met een vetje. Een volle en rijke chardonnay past goed bij deze pappardelle met gerookte zalm.

Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Vezels 3 g
Zout 1,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.