Overige video's

Pappardelle met bloemkoolsaus, gorgonzola en walnoten

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
19 g
Vezels 6 g
Zout 1,4 g

Bereiden

  1. Kook de pasta beetgaar. Verhit de boter en bak hierin de ui met de laurier.
  2. Voeg de room en bloemkool toe en kook afgedekt tot de bloemkool helemaal zacht is. Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus glad.
  3. Voeg de gorgonzola toe en roer tot de kaas helemaal gesmolten is. Voeg eventueel de peperkorrels toe.
  4. Giet de pasta af en vang wat van het kookwater op. Schep de pappardelle met 6 eetlepels van het kookwater door de saus en verwarm al roerend circa 2 minuten op middelhoge stand, tot de pasta de saus goed heeft opgenomen.
  5. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de walnoten. Lekker met een groene salade.

Wijnadvies

Probeer eens met Casa de Campo, een rode Argentijnse blend van syrah en malbec.

Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
19 g
Vezels 6 g
Zout 1,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.