Overige video's

Panpizza

Handig en snel klaar: een panpizza. Hier vind je het recept van een vegetarische panpizza met mozzarella, tomaat en Parmezaanse kaas. De bodem van een panpizza maak je ook heel makkelijk zelf!
Voedingswaarde p.p.
Energie 940 kcal
Koolhydraten 100 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
16 g
Vezels 8 g
Zout 4,2 g
Print

Bereiden

  1. Kneed het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en de yoghurt tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 2 delen en bestrijk met 2 eetlepels olie.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en duw 1 deel van het deeg over de hele bodem van de pan. Bak het deeg circa 7 minuten op middelhoge stand en keer om.
  3. Meng de tomatenpuree met de overige olie, 3 eetlepels water, de oregano en knoflook. Bestrijk de pizza met de helft van deze saus. Beleg het deeg met de helft van de zongedroogde tomaten, mozzarella en een kwart van de tomaatjes.
  4. Bak de pizza afgedekt circa 10 minuten op een lage stand. Neem het deksel van de pan en bak de pizza daarna nog 5 minuten verder. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en gratineer eventueel kort onder de ovengrill.
  5. Bestrooi de pizza met nog een kwart van de tomaatjes en serveer direct. Herhaal de vorige stappen met de rest van de ingrediënten en bak zo nog een pizza.
Voedingswaarde p.p.
Energie 940 kcal
Koolhydraten 100 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
16 g
Vezels 8 g
Zout 4,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.