Overige video's

Pannenkoeken met spek

Dit klassieke recept raak je nooit beu: pannenkoeken met spek. Een echte guilty pleasure voor zoetekauwen én liefhebbers van hartig. Extra lekker met honing of stroop.
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Klop het bakmeel met de sojamelk, appelsap, mineraalwater en een kleine eetlepel olie tot een glad beslag. Laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en leg op de bodem enkele plakjes spek. Bak circa 1 minuut en giet wat van het beslag erover. Bak tot de bovenkant bijna droog is en keer de pannenkoek om. Bak de andere kant goudbruin.
  3. Bak de andere pannenkoeken en houd ze warm. Besprenkel de pannenkoeken eventueel met honing.

Variatie

Voeg eens een geprakte banaan toe aan het beslag. Voeg 2 zakjes vanillesuiker toe aan het beslag en gebruik (diepvries)bosvruchten als vulling. Je kunt de pannenkoek ook bakken in (Wajang) margarine in plaats van olie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.