Overige video's

Pannenkoeken met linzensalade en kikkererwtendip
Pannenkoeken met linzensalade en kikkererwtendip
(0)

Pannenkoeken met linzensalade en kikkererwtendip

In plaats van brood eet men in Ethiopië injera. Injera’s zijn pannenkoeken met een wat zurige smaak, gemaakt van het graan teff. Varieer eens met deze gezonde pannenkoeken!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
8 g
Vezels 14 g
Zout 4 g

Bereiden

  1. Verhit 3 eetlepels olie en voeg het mosterdzaad toe. Bak tot het zaad springt en neem dan de pan van de warmtebron. Voeg de ui, knoflook, 1 jalapeñopeper, het citroensap en de kikkererwten toe en roer goed door. Pureer vervolgens alles tot een gladde dip. Voeg eventueel wat vocht van de kikkererwten toe om makkelijker te pureren. Houd apart.
  2. Meng de linzen met de overige jalapeñopeper, tomaten, ui, gember, limoensap en rest van de olie. Bestrijk de pannenkoeken met de kikkererwtendip en beleg met de linzensalade. Vouw de pannenkoeken dubbel en serveer er 3 per persoon.
Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
8 g
Vezels 14 g
Zout 4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.