Overige video's

Pannenkoeken gehaktbuideltjes

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
7 g
Hoofdingrediënten Gehakt (22) Verse ananas (43)

Bereiden

  1. Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er een beetje melk op en breek 1 ei erboven.
  2. Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
  3. Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  4. Bak in een klontje boter 4 grote, niet al te dunne, pannenkoeken. Houd ze warm in een oven van 60°C.
  5. Bak het gehakt rul met de gehaktkruiden en de pijnboompitten.
  6. Schep er de ananas doorheen. Verdeel de gehaktvulling over het midden van de pannenkoeken en vouw ze samen als een buideltje.
  7. Gebruik de sprietjes bieslook om de buidel dicht te binden. Serveer direct of houd even warm in de oven.

Variatie

Ook lekker: een zoete vulling in deze pannenkoekbuideltjes. Bijvoorbeeld appelcompote met rozijnen en abrikozen of een salsa van verse aardbeien, munt en witte chocolade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
7 g
Hoofdingrediënten Gehakt (22) Verse ananas (43)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.