Overige video's

Pannenkoeken galette met ham en spiegelei

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  2. Giet er een beetje melk op en breek 1 ei erboven. Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
  3. Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  4. Bak in een beetje boter 4 pannenkoeken van het beslag.
  5. Verwarm de oven voor op 160°C. Beleg de pannenkoeken met geraspte jonge kaas en reepjes gekookte ham.
  6. Vouw ze tot een vierkant door alle zijden van de cirkel naar binnen te klappen. Zo blijft er een kleine ruimte in het midden nog open.
  7. Leg de pannenkoekflapjes op een bakplaat met bakpapier. Breek voorzichtig 4 eieren en laat op elke galette in de opening in het midden 1 ei glijden zodat de dooier in het holletje ligt en het eiwit een beetje uitvloeit.
  8. Bak de galettes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Lekker als hoofdgerecht met een salade erbij.

Variatie

Je kunt ook 4 spiegeleitjes bakken in de koekenpan. Leg ze op de pannenkoek als deze uit de oven komt.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.