Overige video's

Pannenkoek met pesto, tomaat en mozzarella
Pannenkoek met pesto, tomaat en mozzarella
(34)

Pannenkoek met pesto, tomaat en mozzarella

Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Meng in een kom zelfrijzend bakmeel en een mespunt zout. Klop het ei los met de melk. Schenk dit in een dun straaltje al roerend straalsgewijs bij het meelmengsel. Roer het tot een glad en klontervrij beslag. Roer 1 eetlepel olie door het beslag.
  2. Snijd de tomaat in 6-8 dunne plakjes en verwijder zoveel mogelijk zaad en vocht.
  3. Gebruik een zo groot mogelijke koekenpan met vlakke bodem. Verhit de koekenpan droog voor. Schenk er 1 eetlepel olie in. Schenk de helft van het beslag erin en verdeel het beslag gelijkmatig. Leg zodra de onderkant nét begint te stollen met regelmatige afstand 3-4 plakken tomaat en 4 plakken mozzarella in de nog vochtige bovenkant van de pannenkoek.
  4. Keer de pannenkoek als de bovenkant droog is. Gebruik eventueel een deksel als omkeerhulp. Bak de onderkant snel goudbruin en gaar, waarbij de mozzarella een beetje knapperig wordt. Keer de pannenkoek opnieuw, maar laat 'm nu op een bord glijden. Bestrijk de pannenkoek met pesto van basilicum. Bak de tweede pannenkoek op dezelfde wijze.

Wijnadvies

Lekker hierbij zijn Soave, Orvieto, Pinot Bianco, de Elzasser Pinot Blanc of een droge of halfdroge rosé (9-11ºC).

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.