Overige video's

Panna cotta van witte chocolade met bosvruchten
Panna cotta van witte chocolade met bosvruchten
(62)

Panna cotta van witte chocolade met bosvruchten

Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
57 g
37 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Week de gelatine circa 5 minuten in koud water.
  2. Schraap het merg uit het vanillestokje. Breng het vanillestokje, -merg, slagroom, suiker en witte chocolade in een steelpan al roerend aan de kook.
  3. Neem de pan van de warmtebron. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het slagroommengsel. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat het roommengsel afkoelen.
  4. Giet het vervolgens in de vormpjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Neem de panna cotta voor het serveren uit de vormpjes en schep de nog licht bevroren bosvruchten erop.

Wijnadvies

San Lucar Cream Sherry.

Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
57 g
37 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Gerrit 26-12-2020
Ik heb dit recept gemaakt met de kerst, maar deze was veel te rubberig! De 4 blaadjes gelatine lijkt me dus echt veel te veel. De smaak was wel goed, de witte chocoladesmaak komt goed naar voren.
Gerrit
26-12-2020
Ik heb dit recept gemaakt met de kerst, maar deze was veel te rubberig! De 4 blaadjes gelatine lijkt me dus echt veel te veel. De smaak was wel goed, de witte chocoladesmaak komt goed naar voren.
Lees meer