Overige video's

Panna cotta met zomerfruit
Panna cotta met zomerfruit
(4)

Panna cotta met zomerfruit

Met een klassieke panna cotta als dessert maak je iedereen blij. Zorg ervoor dat je wat extra glaasjes maakt met dit Italiaanse toetje, want na één portie wil je nog meer…
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
29 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm de slagroom met de helft van de suiker tegen de kook aan. Knijp de gelatineblaadjes goed uit, voeg toe aan het roommengsel en roer tot ze zijn opgelost. Verdeel dit mengsel over 4 glazen en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  2. Pureer intussen de helft van het fruit met de rest van de suiker. Verwarm dit mengsel kort en laat deze coulis afkoelen. Serveer de panna cotta met een laag vruchtencoulis en verdeel de rest van het zomerfruit erover.

Bereidingstip

Voeg voor een panna cotta met vanillesmaak het merg van 1 vanillestokje toe aan de slagroom.

Vervang voor een frisse panna cotta de helft van de slagroom door volle kwark.

Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
29 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.