Overige video's

Panna cotta met steranijs en espresso-amandelsiroop

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
29 g
Vezels 0 g
Zout 0,1 g
Print

Bereiden

  1. Breng de slagroom in een (steel)pan met dikke bodem aan de kook. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  2. Voeg het vanillestokje, -merg, 2 stuks steranijs en de suiker toe aan de room en zet de warmtebron op een lage stand. Laat de room 8-10 minuten zachtjes trekken.
  3. Week intussen de gelatine in koud water. Neem de pan van de warmtebron en verwijder het vanillestokje en de steranijs.
  4. Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de room. Spoel de puddingvormpjes om met koud water en schenk het roommengsel erin.
  5. Laat de panna cotta minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Rooster intussen het amandelschaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  6. Meng de ingrediënten voor de siroop in een pannetje en breng op middelhoge stand aan de kook. Laat de siroop op een lage stand in circa 10 minuten indikken. Laat afkoelen.
  7. Doop de puddingvormpjes 5-7 seconden in heet water. Zet een bordje erop en keer om.
  8. Serveer de panna cotta eventueel in glazen. Giet een dun laagje siroop erop, verdeel de amandelen erover en garneer eventueel met steranijs.

Bereidingstip

Maak er een mokka-panna cotta van door 75 ml slagroom te vervangen door 75 ml sterke koffie of espresso.

Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
29 g
Vezels 0 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.