Overige video's

Panna cotta met saffraan en sinaasappelsiroop

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 825 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
72 g
47 g
Hoofdingrediënten
Print

Voorbereiden

Week de gelatine in een laagje koud water. Verwarm de room met de saffraan, kaneel, suiker en vanillesuiker tot het kookpunt en laat de suiker al roerend helemaal oplossen. Verwijder het kaneelstokje. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de warme room. Spoel de vormpjes om met koud water en laat uitlekken. Giet de room in de vormpjes en laat helemaal afkoelen voordat je ze in de koelkast zet. Laat in de koelkast nog minimaal 2 uur opstijven.

Bereiden

  1. Schil voor de siroop 1 sinaasappel dun en snijd deze oranje schil in dunne reepjes.
  2. Pers beide sinaasappels uit en breng het sap met de schilletjes en suiker aan de kook. Laat even koken tot alle suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen.
  3. Doop de vormpjes met panna cotta kort in een laagje heet water en stort op bordjes. Giet een straaltje van de siroop erover en garneer de panna cotta met een paar sinaasappelschilletjes.

Wijnadvies

Dit recept vormt een prima combinatie met Castillo de las Almenas Moscatel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 825 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
72 g
47 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.