Overige video's

Pan-lasagne met linzenbolognese en ricotta

Lasagne maken in een pan, waarom niet? Deze pan-lasagne is helemaal vegetarisch, want je gebruikt linzen in plaats van gehakt. Een lekker recept, en je zet weer eens wat anders op tafel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 995 kcal
Koolhydraten 92 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
24 g
Vezels 11 g
Zout 2,3 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en wortel. Voeg de bleekselderij, knoflook en laurier toe en bak al roerend 3 minuten, tot de bleekselderij zacht is.
  2. Voeg de linzen toe en bak al roerend 5 minuten. Voeg de rode wijn toe en laat een beetje verdampen. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de bouillon toe en kook tot de saus iets is ingedikt. Verwijder de laurier.
  3. Pureer de saus eventueel met een staafmixer voor een fijnere structuur. Giet de meeste saus uit de pan, tot er nog een dun laagje op de bodem achterblijft. Bedek de saus met lasagnevellen. Lepel een paar eetlepels ricotta over de vellen met vervolgens weer wat van de bolognesesaus en mozzarella. Herhaal tot alles op is en je als laatste een laag mozzarella hebt.
  4. Laat afgedekt op een lage stand 12-15 minuten pruttelen tot de pasta gaar is. Bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 995 kcal
Koolhydraten 92 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
24 g
Vezels 11 g
Zout 2,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Absolute aanrader! 02-08-2020
Superlekker, de saus maken is het meeste werk.