Overige video's

Paksoi-kokossoep

Deze paksoi-kokossoep is vegetarisch en het recept is makkelijk te maken. Lekker als voorgerecht in een menu of serveer als hoofdmaaltijd met een stuk brood erbij. De G-sleutel maak je met room in een spuitzak!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 165 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
6 g
Vezels 4 g
Zout 2,8 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Schep de dikke bovenste laag room van de kokosmelk (circa 100 ml). Klop de kerrie erdoor en zet in de koelkast.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten. Spoel de paksoi schoon, hak fijn en voeg met de doperwten toe aan de sjalot. Roerbak een paar minuten en giet dan de hete bouillon erbij.
  3. Laat circa 5 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt staan.
  4. Verhit de zonnebloemolie in een hoge pan. Trek de noedels in 4 gelijke stukjes en frituur kort om en om in de hete olie. Laat niet verkleuren, alleen licht opzwellen.
  5. Verwarm de soep nog heel kort tot het kookpunt en schep in kommen. Roer de kokosroom door en maak een figuur van een G-sleutel met de room in de soep (zie tip). Leg wat gefrituurde noedels ernaast en serveer direct.

Bereidingstip

Zo'n G-sleutel of vioolsleutel in de soep krijgen is nog best lastig. Vul een diepvrieszakje met de kokosroom, knip een puntje eraf en je hebt zo een klein spuitzakje om het figuur te maken.

Wijnadvies

Bij deze dit gerecht smaakt een Zuid-Afrikaanse witte wijn lekker, zoals Zuydpunt Chenin-Viognier.

Voedingswaarde p.p.
Energie 165 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
6 g
Vezels 4 g
Zout 2,8 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.