Overige video's

Paella met vis

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g

Bereiden

  1. Verwarm de bouillon met de saffraandraadjes. Verhit de olijfolie in een paella- of hapjespan en fruit hierin de knoflook en de paprikablokjes 2-3 minuten.
  2. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Giet de wijn erbij en laat deze verdampen.
  3. Schenk 500 ml bouillon erbij en kook zachtjes tot deze door de rijst is opgenomen.
  4. Voeg de kabeljauw, tomaten, asperges en nog 500 ml bouillon toe en kook zachtjes onder af en toe roeren circa 10 minuten tot de rijst en groenten beetgaar zijn. Voeg zo nodig extra bouillon toe.
  5. Schep de laatste 3 minuten de reuzengarnalen erdoor.
  6. Serveer de paella in de pan, bestrooid met peterselie. Zet de citroenpartjes erin.

Bereidingstip

Gebruik in plaats van paellarijst gele rijst, arborio- of risottorijst. Kook risottorijst iets korter.

Variatie

Voeg 24 mosselen in de schelp extra toe en kook ze 3-4 minuten mee tot de schelpen open zijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.