Overige video's

Paddenstoelenterrine met kaas en amandel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
16 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Houd 100 gram paddenstoelen apart. Snijd de grotere paddenstoelen iets kleiner.
  2. Verhit de boter en bak hierin de knoflook en paddenstoelen 2-3 minuten. Voeg de sojasaus en peper toe en bak nog even totdat het vocht verdampt is.
  3. Klop de eieren los met de kwark. Voeg de amandelen en de helft van de kaas en de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de gebakken paddenstoelen in 4 lage ovenschaaltjes. Verdeel het eimengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de schaaltjes 20-25 minuten in het midden van de oven en bak goudbruin en gaar.
  5. Bak intussen de rest van de paddenstoelen in de olie en garneer de terrines ermee. Bestrooi met de overige peterselie. Lekker met tomatensoep.

Variatie

Voeg eens 1 rode paprika, in miniblokjes gesneden, toe aan de paddenstoelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
16 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.