Overige video's

Paddenstoelentaart met pastinaak, komijnekaas en hazelnoten
Paddenstoelentaart met pastinaak, komijnekaas en hazelnoten
(31)

Paddenstoelentaart met pastinaak, komijnekaas en hazelnoten

Op zoek naar een vegetarische hartige taart? Ga dan eens voor deze topper: paddenstoelentaart met pastinaak, komijnekaas en hazelnoten. In een kwartiertje staat dit gerecht in de oven!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 885 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
65 g
20 g
Vezels 9 g
Zout 1,5 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg en prik het op enkele plekken in met een vork.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook 1-2 minuten. Schep de paddenstoelen en pastinaak erdoor en roerbak circa 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de helft van de hazelnoten gemengd met paneermeel over de deegbodem. Schep het paddenstoelenmengsel erop. Klop de eieren los met de kookroom, kerrie en de helft van de kaas. Giet dit mengsel over de taartvulling. Verdeel de rest van de kaas en noten erover. Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
  4. Meng de sla met een scheutje notenolie en balsamicoazijn en serveer erbij.

Bereidingstip

Vervang de komijnekaas in dit recept door belegen kaas.

Varieer met de groente en vervang de pastinaak door courgette, bloemkool of broccoli.

Neem tijm in plaats van kerrie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 885 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
65 g
20 g
Vezels 9 g
Zout 1,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Pietje 24-01-2021
Deze taart is heerlijk! Alleen doe ik er volgende keer de helft minder hazelnoten in en meer kaas. Maar dat is een kwestie van smaak. De voorbereidingstijd zou 15 minuten zijn?? Dat geldt zeker als alle ingrediënten geschild, gesneden, gehakt en geraspt voor je klaar staan. Inclusief het deeg uitrollen was ik vijf kwartier kwijt voor de taart in de oven kon worden geschoven. En ik ben best behoorlijk snel als het op koken aankomt. Maar gelukkig was het de moeite meer dan waard.
Pietje
24-01-2021
Deze taart is heerlijk! Alleen doe ik er volgende keer de helft minder hazelnoten in en meer kaas. Maar dat is een kwestie van smaak. De voorbereidingstijd zou 15 minuten zijn?? Dat geldt zeker als alle ingrediënten geschild, gesneden, gehakt en geraspt voor je klaar staan. Inclusief het deeg uitrollen was ik vijf kwartier kwijt voor de taart in de oven kon worden geschoven. En ik ben best behoorlijk snel als het op koken aankomt. Maar gelukkig was het de moeite meer dan waard.
Lees meer