Paddenstoelenlasagne
- 800 gram gemengde paddenstoelen (schoongeveegd) of
- 800 gram kastanjechampignons (schoongeveegd)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 bosje Italiaanse kruiden (grof gehakt)
- 0.5 glas droge witte wijn
- 1 zakje mix voor bechamelsaus
- 500 milliliter melk
- 150 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- nootmuskaat
- 300 gram lasagnebladen (koelvers)
- 2 bollen mozzarella (in dunne plakken)
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Pinda
Bekijk onze special
Tips, weetjes en verrassende recepten!
Bereiden
- Hak de paddenstoelen grof. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de knoflook en kruiden toe en roerbak nog 1 minuut.
- Voeg de paddenstoelen, zout en peper toe en bak nog enkele minuten op een hoge stand. Blus af met de wijn en laat 1 minuut koken op een hoge stand. Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen.
- Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en roer als de saus klaar is tweederde van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel een paar eetlepels bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover een paar lasagnebladen en snijd eventueel bij.
- Verdeel een kwart van de paddenstoelen over de lasagnebladen en schep hierop nog een paar eetlepels bechamelsaus. Verdeel wat plakjes mozzarella erover en bestrooi met peper.
- Vervolg weer met een laag lasagnebladen en bouw op deze manier nog 3 lagen op. Eindig met lasagnebladen en een laagje bechamelsaus.
- Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak de lasagne in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
Bereidingstip
Voeg ham toe aan de lasagne voor een variant met vlees.
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 815 kcal |
Koolhydraten | 77 g |
Eiwit | 48 g |
Vet Waarvan verzadigd |
32 g 17 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 2,5 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 11 van 2018
Reviews
Lidy Poll-Weber
11-12-2018
Wij zijn geen vegetariërs!!! Recept iets aangepast; wel 1 eetlepel grove mosterd en zowel Parmezaanse kaas als belegen kaas ( in de saus). Voor herhaling vatbaar.
Mia Vince
14-11-2018
Mmmm het was echt lekker!
Bedankt voor het recept :D
Corine Breeuwsma
04-11-2018
Mwah, wij vonden er niet veel aan. Niet veel smaak en vooral veel kaas. Normaal vinden we champignons wel lekker en lasagne ook, maar deze combinatie werkte voor ons niet.
Lidy Poll-Weber
11-12-2018
Wij zijn geen vegetariërs!!! Recept iets aangepast; wel 1 eetlepel grove mosterd en zowel Parmezaanse kaas als belegen kaas ( in de saus). Voor herhaling vatbaar.
Lees meer
Mia Vince
14-11-2018
Mmmm het was echt lekker!
Bedankt voor het recept :D
Lees meer
Corine Breeuwsma
04-11-2018
Mwah, wij vonden er niet veel aan. Niet veel smaak en vooral veel kaas. Normaal vinden we champignons wel lekker en lasagne ook, maar deze combinatie werkte voor ons niet.
Lees meer
Soortgelijke recepten

Paddenstoelenlasagne
Waardering:
Waardeer:

Pinda
Bekijk onze special
Tips, weetjes en verrassende recepten!
- 800 gram gemengde paddenstoelen (schoongeveegd) of
- 800 gram kastanjechampignons (schoongeveegd)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 bosje Italiaanse kruiden (grof gehakt)
- 0.5 glas droge witte wijn
- 1 zakje mix voor bechamelsaus
- 500 milliliter melk
- 150 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- nootmuskaat
- 300 gram lasagnebladen (koelvers)
- 2 bollen mozzarella (in dunne plakken)
Bereiden
- Hak de paddenstoelen grof. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de knoflook en kruiden toe en roerbak nog 1 minuut.
- Voeg de paddenstoelen, zout en peper toe en bak nog enkele minuten op een hoge stand. Blus af met de wijn en laat 1 minuut koken op een hoge stand. Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen.
- Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en roer als de saus klaar is tweederde van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel een paar eetlepels bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover een paar lasagnebladen en snijd eventueel bij.
- Verdeel een kwart van de paddenstoelen over de lasagnebladen en schep hierop nog een paar eetlepels bechamelsaus. Verdeel wat plakjes mozzarella erover en bestrooi met peper.
- Vervolg weer met een laag lasagnebladen en bouw op deze manier nog 3 lagen op. Eindig met lasagnebladen en een laagje bechamelsaus.
- Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak de lasagne in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
Bereidingstip
Voeg ham toe aan de lasagne voor een variant met vlees.
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Reviews
Lidy Poll-Weber
11-12-2018
Wij zijn geen vegetariërs!!! Recept iets aangepast; wel 1 eetlepel grove mosterd en zowel Parmezaanse kaas als belegen kaas ( in de saus). Voor herhaling vatbaar.
Mia Vince
14-11-2018
Mmmm het was echt lekker!
Bedankt voor het recept :D
Corine Breeuwsma
04-11-2018
Mwah, wij vonden er niet veel aan. Niet veel smaak en vooral veel kaas. Normaal vinden we champignons wel lekker en lasagne ook, maar deze combinatie werkte voor ons niet.
Lidy Poll-Weber
11-12-2018
Wij zijn geen vegetariërs!!! Recept iets aangepast; wel 1 eetlepel grove mosterd en zowel Parmezaanse kaas als belegen kaas ( in de saus). Voor herhaling vatbaar.
Lees meer
Mia Vince
14-11-2018
Mmmm het was echt lekker!
Bedankt voor het recept :D
Lees meer
Corine Breeuwsma
04-11-2018
Mwah, wij vonden er niet veel aan. Niet veel smaak en vooral veel kaas. Normaal vinden we champignons wel lekker en lasagne ook, maar deze combinatie werkte voor ons niet.
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 815 kcal |
Koolhydraten | 77 g |
Eiwit | 48 g |
Vet Waarvan verzadigd |
32 g 17 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 2,5 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 11 van 2018