Overige video's

Paddenstoelenlasagne

4 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 815 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
17 g
Vezels 8 g
Zout 2,5 g

Bereiden

  1. Hak de paddenstoelen grof. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de knoflook en kruiden toe en roerbak nog 1 minuut.
  2. Voeg de paddenstoelen, zout en peper toe en bak nog enkele minuten op een hoge stand. Blus af met de wijn en laat 1 minuut koken op een hoge stand. Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen.
  3. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en roer als de saus klaar is tweederde van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.
  4. Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel een paar eetlepels bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover een paar lasagnebladen en snijd eventueel bij.
  5. Verdeel een kwart van de paddenstoelen over de lasagnebladen en schep hierop nog een paar eetlepels bechamelsaus. Verdeel wat plakjes mozzarella erover en bestrooi met peper.
  6. Vervolg weer met een laag lasagnebladen en bouw op deze manier nog 3 lagen op. Eindig met lasagnebladen en een laagje bechamelsaus.
  7. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak de lasagne in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.

Bereidingstip

Voeg ham toe aan de lasagne voor een variant met vlees.

Wijnadvies

Sensi Chianti is een heerlijke wijn bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 815 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
17 g
Vezels 8 g
Zout 2,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Lidy Poll-Weber 11-12-2018
Wij zijn geen vegetariërs!!! Recept iets aangepast; wel 1 eetlepel grove mosterd en zowel Parmezaanse kaas als belegen kaas ( in de saus). Voor herhaling vatbaar.
Mia Vince 14-11-2018
Mmmm het was echt lekker! Bedankt voor het recept :D
Corine Breeuwsma 04-11-2018
Mwah, wij vonden er niet veel aan. Niet veel smaak en vooral veel kaas. Normaal vinden we champignons wel lekker en lasagne ook, maar deze combinatie werkte voor ons niet.