Overige video's

Paddenstoelenlasagne met linzenragout en aubergine
Paddenstoelenlasagne met linzenragout en aubergine
(16)

Paddenstoelenlasagne met linzenragout en aubergine

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
11 g
Vezels 18 g
Zout 2,9 g

Voorbereiden

Verhit voor de ragout 2 eetlepels olie en bak hierin de ui, wortel en knoflook circa 5 minuten op middelhoge stand. Voeg de linzen en tomatenpuree toe en bak al roerend 5 minuten verder. Giet de sojasaus en wijn erbij en breng aan de kook. Giet de bouillon erbij en kook circa 30 minuten zachtjes, tot de linzen gaar zijn. Houd apart.

Bereiden

  1. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van circa 1 cm. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de aubergineplakken aan beide kanten op een hoge stand goudbruin. Voeg als het geheel te droog wordt extra olie toe. Houd apart.
  2. Verhit de rest van de olie en bak hierin de paddenstoelen op een hoge stand in circa 5 minuten goudbruin. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Verdeel een laag saus over de bodem van de ovenschaal. Schep een laag paddenstoelen erop en leg een laag aubergineplakken net overlappend op elkaar erop. Herhaal deze stappen. Verdeel de mozzarella erover en bak de lasagne circa 25 minuten in de oven.
Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
11 g
Vezels 18 g
Zout 2,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.