Overige video's

Paddenstoelencake met walnoten

Om mee te nemen naar je werk of om lekker thuis op te smikkelen: deze cake met paddenstoelen en walnoten. Weer eens wat anders als voorgerecht of tussendoortje!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit de olie en bak hierin de paddenstoelen en sjalotjes tot het vocht verdampt is. Laat iets afkoelen en schep de peterselie erdoor.
  2. Klop de eieren los met de melk en (noten)olie. Voeg de bloem, bakpoeder, zout en peper toe en mix tot een beslag. Spatel het paddenstoelenmengsel, de kaas en walnoten erdoor.
  3. Bestuif de ingevette vorm met bloem. Schep het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven 35-40 minuten in de cakevorm of 20-25 minuten in de muffinvorm.
  4. Test de gaarheid van de cake: steek er een satéprikker in, als deze er droog uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake afkoelen en stort dan uit de vorm.
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.