Overige video's

Paddenstoelenbeignets op eikenbladsla

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Splits de eieren. Klop het eiwit met een snufje zout stijf. Kluts de eidooiers en meng ze met het zelfrijzend bakmeel, de helft van de peterselie, zout en peper.
  2. Giet al roerend de karnemelk erbij en klop tot een glad beslag. Gebruik eventueel een staafmixer zodat het beslag echt glad wordt.
  3. Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 180°C. Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en neem uit de pan. Verdeel de sla met de dressing over de borden.
  4. Spatel het eiwit luchtig door het beslag. Haal met een vork hele paddenstoelen door het beslag, laat uitlekken en bak ze in de hete olie in circa 3 minuten goudbruin en krokant. Leg ze even in een vergiet bekleed met keukenpapier om uit te laten lekken.
  5. Verdeel de paddenstoelen met de noten over de sla en bestrooi met de overige peterselie.

Variatie

Neem rucola in plaats van eikenbladsla. Vervang de helft van de olijfolie in de dressing door notenolie.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.