Overige video's

Paddenstoelen-wellington-pakketjes

Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotten en knoflook circa 2 minuten. Blus af met de azijn en voeg de rozemarijn en paddenstoelen toe. Bak circa 15 minuten, totdat de paddenstoelen zacht zijn en het vocht is verdampt.
  3. Schep de helft van de paddenstoelen en de helft van de walnoten in een keukenmachine en maal grof. Voeg de rest van de paddenstoelen, walnoten en de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep het paddenstoelenmengsel in het midden van de plakjes bladerdeeg. Vouw de punten naar binnen dicht. Keer de pakketjes voorzichtig om en vorm met je handen tot een wat ronder pakketje.
  5. Kerf met een mes een kruis in de bovenkant en bestrijk met ei. Bestrooi met de sesamzaadjes en leg de wellingtons voorzichtig op de bakplaat. Bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin.

Bereidingstip

Voeg 2 theelepels truffelolie toe aan het paddenstoelenmengsel voor extra smaak.

Wijnadvies

Lekker met Bourgogne Pinot Noir.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.