Overige video's

Paddenstoelen-cannelloni

Een lekker vegetarisch gerecht tijdens kerst: paddenstoelen-cannelloni. Je kunt dit recept handig van tevoren maken en terwijl jullie van het voorgerecht genieten, staat de cannelloni in de oven.
Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
11 g
Vezels 8 g
Zout 1,1 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal de uien, knoflook en prei fijn in de keukenmachine. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg het preimengsel toe.
  2. Maal de verse en gedroogde paddenstoelen fijn in de keukenmachine. Voeg de gemalen paddenstoelen toe aan het preimengsel en bak circa 15 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de dragon toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de vulling even afkoelen.
  3. Verhit intussen de overige olijfolie in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten. Klop de melk in een dun straaltje door de bloem. Laat circa 5 minuten pruttelen, tot de saus een mooie dikte heeft. Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schenk een derde van de kaassaus in de ovenschaal. Halveer de lasagnebladen in de breedte en verdeel het paddenstoelenmengsel erover. Rol de vellen op en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de overige kaassaus over de schaal en bestrooi met de rest van de kaas.
  5. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de cannelloni circa 35 minuten in het midden van de oven. Verwijder na circa 15 minuten oventijd het folie en bak de cannelloni goudbruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
11 g
Vezels 8 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.