Overige video's

Paasvlecht met chocoladeglazuur

1 gemiddeld ontbijt, brunch, lunch, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 4395 kcal
Koolhydraten 581 g
Eiwit 91 g
Vet
Waarvan verzadigd
183 g
83 g
Vezels 31 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Meng de bloem, gist, helft van de boter, 1 eetlepel suiker, een snuf zout, 1 ei en 250 ml water in een kom en kneed tot een elastisch deeg. Vorm een bal van het deeg en laat 1 uur afgedekt rijzen. Kneed het deeg kort door, verdeel in 3 gelijke stukken en leg op een snijplank. Draai van elk stuk een rol en maak deze met een deegroller iets platter.
  2. Meng de rest van de suiker met de kaneel. Bestrooi de deegstrengen met deze kaneelsuiker en 50 gram pecannoten.
  3. Vouw vervolgens voorzichtig in de lengte dicht tot gevulde rollen. Maak de uiteinden van de 3 rollen aan elkaar vast en druk goed aan.
  4. Leg de rechterstreng over de middelste en daarna de linkerstreng over de middelste. Ga zo door, vlecht tot het uiteinde en druk goed vast.
  5. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg het brood op de bakplaat. Splits het overige ei en klop de eidooier los. Bestrijk het vlechtbrood met het eigeel en bak in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  6. Smelt intussen de chocolade au bain-marie. Voeg de rest van de boter toe en roer totdat deze gesmolten is. Voeg dan de poedersuiker en 4 eetlepels water toe en roer tot een glad glazuur. Bestrooi het brood met de rest van de pecannoten en besprenkel met strepen glazuur.
Voedingswaarde p.p.
Energie 4395 kcal
Koolhydraten 581 g
Eiwit 91 g
Vet
Waarvan verzadigd
183 g
83 g
Vezels 31 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.