Overige video's

Paaskrans met gekonfijte sinaasappelschil, rozemarijn en zeezout

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Vezels 0 g
Zout 1,7 g
Print

Voorbereiden

Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter en lauwwarm water. Kneed tweederde van de sinaasappelschil en tweederde van de rozemarijn erdoorheen. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.

Bereiden

  1. Sla het deeg terug en leg het op een met bloem bestoven werkvlak. Kneed tot een bal en snijd het deeg in 3 gelijke stukken.
  2. Rol de stukken tot lange dikke linten van circa 80 cm. Knijp de uiteinden van de 3 linten bij elkaar en vlecht ze vanuit daar in elkaar.
  3. Leg de vlecht in een cirkel op de bakplaat en druk de uiteinden goed aan elkaar vast. Leg een schone doek over de krans en laat nog 30 minuten rijzen.
  4. Verwarm intussen de oven voor op 200ºC. Bestrijk de krans met ei en bestrooi met zeezout, de rest van de sinaasappelschil en rozemarijn. Bak de krans in de oven in 20-30 minuten gaar en goudbruin.

Bereidingstip

Maak zelf gekonfijte sinaasappelschil voor dit recept: schil 1 schoongeboende sinaasappel met een dunschiller af, schil geen witte schil mee. Snijd de oranje schil in dunne reepjes en kook in een laagje water. Giet af en breng in een nieuw laagje water opnieuw aan de kook. Doe dit nogmaals en breng de vierde keer aan de kook met 50 gram suiker en 50 ml water. Laat op een lage stand zachtjes koken tot de schilletjes glazig zijn. Neem de schilletjes uit de siroop en laat afkoelen op een stuk bakpapier.

Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Vezels 0 g
Zout 1,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.