Overige video's

Paasei-taart
Paasei-taart
(2)

Paasei-taart

Categorie gebak
Personen 12 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
24 g
Vezels 2 g
Zout 1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Teken met behulp van een bord een cirkel op een stuk dubbelgevouwen bakpapier. Knip deze vorm iets ruimer uit en leg op een snijplank. Bedek met een laag cakeplakjes en snijd de cake netjes bij.
  2. Bestrijk deze laag met de frambozenjam en bedek met een volgende laag cake.
  3. Vouw 2 vellen bakpapier tot een brede reep van 8 cm en zet deze rechtop rondom de cakebodem. Maak de papieren wanden goed aan elkaar vast met paperclips.
  4. Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de ricotta en sinaasappelrasp er gelijkmatig doorheen. Schep de helft van deze vulling op de cakebodem en druk hier voorzichtig de helft van de frambozen in.
  5. Dek af met een laag cake en vervolg met de rest van de vulling en frambozen. Dek de vulling af met de laatste laag cake en laat afgedekt met folie minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schuif de taart op een schaal en verwijder de papieren randen. Bestrijk de taart met behulp van een mes rondom met de slagroom.
  7. Garneer de bovenkant van de taart met paaseitjes en plak paaseitjes en gebaksdecoratie tegen de zijkant van de taart.
Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
24 g
Vezels 2 g
Zout 1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.