Overige video's

Oventortellini met spinazie en ricotta
Oventortellini met spinazie en ricotta
(108)

Oventortellini met spinazie en ricotta

Pasta met spinazie is altijd een goed idee. Wissel eens af en maak deze tortellini uit de oven met spinazie en ricotta. Een lekker en makkelijk recept voor doordeweeks.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
12 g
Vezels 9 g
Zout 2,9 g

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat 5 minuten pruttelen. Kook intussen de tortellini beetgaar.
  2. Laat de helft van de spinazie handje voor handje slinken in de tomatensaus. Roer de pasta erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta in een ovenschaal, verdeel de ricotta erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Zet onder de grill tot de kaas een krokant laagje vormt.
  3. Meng intussen de overige spinazie in een saladekom en besprenkel met de overige olijfolie en balsamico. Garneer de pasta met de basilicum en serveer met de spinaziesalade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
12 g
Vezels 9 g
Zout 2,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.