Ovenschotel recepten

Ovenschotel recepten

Zo maak jij de lekkerste ovenschotel!

Een ovenschotel is makkelijk. Weinig voorbereidingstijd en als het gerecht in de oven staat, kun je alvast alles opruimen en het aanrecht schoonmaken. Met een ovenschotel kun je bovendien eindeloos variëren, of je nu een ovenschotel met vlees, vis of een vegetarische ovenschotel wil. Wat dacht je bijvoorbeeld de vegetarische ovenfrittata met zongedroogde tomaatjes en mozzarella? Of een snelle visschotel? Wil je een ovenschotel met vlees? Maak dan eens gegratineerde gnocchi met kip en champignons. Makkelijk én lekker! Op deze pagina vind je inspiratie voor ovenschotel recepten.

Vegetarische ovenschotel

Groenten zijn bij uitstek geschikt om te gebruiken in een ovenschotel. Op die manier kun je een heerlijke vegetarische ovenschotel maken! Combineer de groenten met aardappel of zoete aardappel. Kaas mag niet ontbreken… Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere groentegratin met kruidenboterkrieltjes? Of een pompoenpie met paddenstoelen? Eet smakelijk!

Ovenschotel bewaren

Afgebakken ovenschotels kun je nog twee dagen in de koelkast bewaren. Heb je een ovenschotel met vis gemaakt? Bewaar hem dan maximaal één dag in de koelkast. Dek de ovenschotel af met plastic of aluminiumfolie, of schep de ovenschotel in een afsluitbare bak. Zo blijft de ovenschotel gegarandeerd vers!

Uit de oven
Uit de oven

Makkelijk en lekker

Meer ovengerechten
Makkelijk & snel
Makkelijk & snel

Perfect voor doordeweeks

Aan de slag!