Overige video's

Ovenschotel van courgette en tomaat
Ovenschotel van courgette en tomaat
(35)

Ovenschotel van courgette en tomaat

We zijn gek op ovenschotels! Niet alleen erg lekker, maar ook makkelijk om te maken. Hier vind je het recept van deze zalige ovenschotel van courgette en tomaat. Eet smakelijk!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
9 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water en ontvel ze. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  2. Verhit de helft van de olijfolie en fruit de sjalotten met de helft van de knoflook. Voeg de tomaten en Provençaalse kruiden toe. Stoof en roer zo nu en dan. Wrijf de grotere stukjes wat fijner. Laat goed indikken en pureer met de staafmixer.
  3. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de rest van de knoflook. Schep de courgetteplakjes erbij en bak ze beetgaar. Leg ze, als er veel vocht vrijkomt, even op keuken­papier.
  4. Bestrijk de bodem van de ingevette ovenschaal met de ingedikte tomatensaus en leg daarop in cirkels de plakjes courgette. Er moet nog wat ruimte in de schaal over zijn, dus stapel niet tot aan de rand.
  5. Kluts de eieren met zout en peper. Giet de eiermassa over de courgettes en verdeel de geraspte kaas en de olijvenplakjes erover. Zet de schotel 30 minuten in het midden van de oven. Garneer met peterselie en/of basilicum.
Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.