Overige video's

Ovenschotel met zoete aardappel, aubergine en saucijs

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
13 g

Bereiden

  1. Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten licht met zout. Leg ze op keukenpapier circa 30 minuten onder een plank om er wat vocht aan te onttrekken.
  2. Kook ondertussen de aardappelschijfjes in circa 5 minuten beetgaar in water met zout. Giet ze af en laat afkoelen.
  3. Snijd de saucijzen in de lengte in vieren. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de repen worst met de kruiden en kaneel om en om.
  4. Dep de plakken aubergine droog en bestrijk ze dun met de resterende olie. Gril ze in porties aan beide kanten bruin.
  5. Laat voor de bechamelsaus de boter smelten en roer de bloem erdoor tot deze van de bodem loskomt. Giet de melk er beetje bij beetje bij en roer met een garde tot een gladde saus. Breng de saus aan de kook en laat minimaal 3 minuten doorkoken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet een beetje saus in een ovenschaal. Bedek eerst met de helft van de aardappel, gevolgd door de helft van de aubergine en dan de helft van de worst. Herhaal deze stappen en eindig met een laag bechamelsaus. Bak de schotel in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.