Overige video's

Ovenschotel met shoarma, aubergine en tomaat

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
8 g

Bereiden

  1. Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat even staan. Kook de aardappelplakken 5 minuten en giet ze af.
  2. Bak het shoarmavlees kort op hoge stand bruin in 1 eetlepel olie. Laat uitlekken in een vergiet. Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan. Dep de aubergine goed droog met keukenpapier en bak de plakken om en om bruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappel. Vervolg met de helft van het vlees en de helft van de aubergine. Maak nogmaals dezelfde lagen en eindig met de plakken tomaat. Bestrooi met de rozemarijn en feta en bak de schotel in circa 20 minuten gaar en bruin in de oven.
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.