Overige video's

Ovenrisotto met venkel en garnalen
Ovenrisotto met venkel en garnalen
(12)

Ovenrisotto met venkel en garnalen

Risotto maken is niet moeilijk, maar je staat normaal gesproken wel de hele tijd in de pan te roeren. Heb je daar geen zin in? Maak dan eens deze risotto uit de oven. Ideaal, want je hebt er geen omkijken naar! Kun je ondertussen alvast opruimen en de tafel dekken.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
13 g
Vezels 5 g
Zout 4 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak hierin de uien glazig. Voeg de prei en venkel toe en roerbak 10 minuten. Voeg de knoflook en rijst toe en bak tot de rijst glazig is. Giet de azijn erbij en bak kort tot het vocht is opgenomen. Giet de bouillon en room erbij en roer kort door. Breng op smaak met nootmuskaat.
  2. Schep de risotto over in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak afgedekt circa 25 minuten in de oven. Verwijder het folie en roer de garnalen door de risotto. Bestrooi met de kaas en bak nog 5 minuten verder. Verdeel de risotto over borden en bestrooi met de peterselie.

Bereidingstip

Vervang in dit recept de garnalen door snippers gerookte zalm of blokjes gebakken zalmfilet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
13 g
Vezels 5 g
Zout 4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

W. 13-11-2021
Erg lekker, ik heb hem met zalm gemaakt. Echt een aanrader en gemakkelijk te maken.
W.
13-11-2021
Erg lekker, ik heb hem met zalm gemaakt. Echt een aanrader en gemakkelijk te maken.
Lees meer