Ovenpasta met spinazie en gerookte zalm
- 150 gram farfalle
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 400 gram spinazie (panklaar)
- 125 milliliter crème fraîche
- 0.5 citroen (sap)
- 200 gram gerookte zalm (in reepjes)
- 6 zongedroogde tomaatjes (in reepjes)
- 2 eetlepels broodkruim of
- 2 eetlepels paneermeel
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Vis uit de oven
Smakelijk en eenvoudig
Van vispakketje tot ovenschotel
Bereiden
- Verwarm de ovengrill voor. Kook de farfalle beetgaar. Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook circa 2 minuten.
- Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat deze slinken in de pan. Meng de crème fraîche en het citroensap door de spinazie en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af. Meng de pasta met de spinazie- roomsaus, zalm en tomaatjes in de ovenschaal. Meng in een kom het broodkruim met de overige olijfolie en Parmezaanse kaas en strooi over de pasta. Gratineer onder de ovengrill in circa 10 minuten goudbruin.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1115 kcal |
Koolhydraten | 90 g |
Eiwit | 61 g |
Vet Waarvan verzadigd |
54 g 23 g |
Vezels | 12 g |
Zout | 6,8 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 2 van 2021
Reviews
Redactie Boodschappen
22-02-2021
Omdat alle ingrediënten in de schotel al gaar zijn hoeft deze alleen maar even onder de ovengrill om de kaas te laten gratineren. De temperatuur hierbij is wat minder belangrijk en is afhankelijk van je oven. Schakel de ovengrill in en houd intussen goed in de gaten dat de kaas niet verbrandt.
Tanja van Asch
20-02-2021
Het smaakt wel lekker maar er staat niks op hoe graden in de oven moet zoals 200 C of minder bijvoorbeeld :)
Jannie
17-02-2021
Heerlijk, ik heb de grill op 240 graden gedaan
Redactie Boodschappen
22-02-2021
Omdat alle ingrediënten in de schotel al gaar zijn hoeft deze alleen maar even onder de ovengrill om de kaas te laten gratineren. De temperatuur hierbij is wat minder belangrijk en is afhankelijk van je oven. Schakel de ovengrill in en houd intussen goed in de gaten dat de kaas niet verbrandt.
Lees meer
Tanja van Asch
20-02-2021
Het smaakt wel lekker maar er staat niks op hoe graden in de oven moet zoals 200 C of minder bijvoorbeeld :)
Lees meer
Jannie
17-02-2021
Heerlijk, ik heb de grill op 240 graden gedaan
Lees meer
Soortgelijke recepten

Ovenpasta met spinazie en gerookte zalm
Pasta met spinazie en gerookte zalm is een gouden combinatie! Probeer deze ovenpasta eens. Binnen een half uur staat dit lekkere recept op tafel. Het krokante kaaslaagje is heerlijk!
Waardering:
Waardeer:

Vis uit de oven
Smakelijk en eenvoudig
Van vispakketje tot ovenschotel
- 150 gram farfalle
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 400 gram spinazie (panklaar)
- 125 milliliter crème fraîche
- 0.5 citroen (sap)
- 200 gram gerookte zalm (in reepjes)
- 6 zongedroogde tomaatjes (in reepjes)
- 2 eetlepels broodkruim of
- 2 eetlepels paneermeel
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereiden
- Verwarm de ovengrill voor. Kook de farfalle beetgaar. Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook circa 2 minuten.
- Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat deze slinken in de pan. Meng de crème fraîche en het citroensap door de spinazie en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af. Meng de pasta met de spinazie- roomsaus, zalm en tomaatjes in de ovenschaal. Meng in een kom het broodkruim met de overige olijfolie en Parmezaanse kaas en strooi over de pasta. Gratineer onder de ovengrill in circa 10 minuten goudbruin.
Reviews
Redactie Boodschappen
22-02-2021
Omdat alle ingrediënten in de schotel al gaar zijn hoeft deze alleen maar even onder de ovengrill om de kaas te laten gratineren. De temperatuur hierbij is wat minder belangrijk en is afhankelijk van je oven. Schakel de ovengrill in en houd intussen goed in de gaten dat de kaas niet verbrandt.
Tanja van Asch
20-02-2021
Het smaakt wel lekker maar er staat niks op hoe graden in de oven moet zoals 200 C of minder bijvoorbeeld :)
Jannie
17-02-2021
Heerlijk, ik heb de grill op 240 graden gedaan
Redactie Boodschappen
22-02-2021
Omdat alle ingrediënten in de schotel al gaar zijn hoeft deze alleen maar even onder de ovengrill om de kaas te laten gratineren. De temperatuur hierbij is wat minder belangrijk en is afhankelijk van je oven. Schakel de ovengrill in en houd intussen goed in de gaten dat de kaas niet verbrandt.
Lees meer
Tanja van Asch
20-02-2021
Het smaakt wel lekker maar er staat niks op hoe graden in de oven moet zoals 200 C of minder bijvoorbeeld :)
Lees meer
Jannie
17-02-2021
Heerlijk, ik heb de grill op 240 graden gedaan
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1115 kcal |
Koolhydraten | 90 g |
Eiwit | 61 g |
Vet Waarvan verzadigd |
54 g 23 g |
Vezels | 12 g |
Zout | 6,8 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 2 van 2021