Overige video's

Ovenpasta met spinazie en gerookte zalm

Pasta met spinazie en gerookte zalm is een gouden combinatie! Probeer deze ovenpasta eens. Binnen een half uur staat dit lekkere recept op tafel. Het krokante kaaslaagje is heerlijk!
Voedingswaarde p.p.
Energie 1115 kcal
Koolhydraten 90 g
Eiwit 61 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
23 g
Vezels 12 g
Zout 6,8 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill voor. Kook de farfalle beetgaar. Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook circa 2 minuten.
  2. Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat deze slinken in de pan. Meng de crème fraîche en het citroensap door de spinazie en breng op smaak met zout en peper.
  3. Giet de pasta af. Meng de pasta met de spinazie- roomsaus, zalm en tomaatjes in de ovenschaal. Meng in een kom het broodkruim met de overige olijfolie en Parmezaanse kaas en strooi over de pasta. Gratineer onder de ovengrill in circa 10 minuten goudbruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 1115 kcal
Koolhydraten 90 g
Eiwit 61 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
23 g
Vezels 12 g
Zout 6,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Redactie Boodschappen 22-02-2021
Omdat alle ingrediënten in de schotel al gaar zijn hoeft deze alleen maar even onder de ovengrill om de kaas te laten gratineren. De temperatuur hierbij is wat minder belangrijk en is afhankelijk van je oven. Schakel de ovengrill in en houd intussen goed in de gaten dat de kaas niet verbrandt.
Tanja van Asch 20-02-2021
Het smaakt wel lekker maar er staat niks op hoe graden in de oven moet zoals 200 C of minder bijvoorbeeld :)
Jannie 17-02-2021
Heerlijk, ik heb de grill op 240 graden gedaan