Overige video's

Ovenmacaroni met ham en kaas

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 855 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
24 g
Hoofdingrediënten Oude kaas (101) Macaroni (12)

Bereiden

  1. Laat de boter smelten op een lage stand en roer de bloem erdoor tot deze van de bodem loskomt. Laat niet verkleuren. Klop de warme melk beetje bij beetje door de roux tot een gladde saus. Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen op een lage stand.
  2. Roer de kaas door de saus en breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Neem de saus van de warmtebron. Breng in een andere pan ruim water met zout aan de kook en kook de macaroni beetgaar.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de macaroni en hamblokjes door de saus en schep alles over in de ovenschaal.
  4. Verkruimel het brood en meng met de rozemarijn, olie en wat peper en zout. Verdeel het broodkruim over de macaroni en bak de schotel in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Bereidingstip

Voor deze macaroni kun je in plaats van oude kaas ook andere kazen gebruiken, afhankelijk van wat er nog in je koelkast ligt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 855 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
24 g
Hoofdingrediënten Oude kaas (101) Macaroni (12)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.